Înștiințarea lui Petru

Citind Luca capitolul 22, am dat de un titlu care m-a determinat să mă opresc și să mă gândesc la următorul lucru; de ce Isus folosește numele original a lui Petru și anume; Luca 22;31 Domnul a zis: „Simone, Simone, Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. ”
De ce Isus folosește numele lui original ”Simon”, când de fapt știm căci el se numea Petru. Ioan 1;42 Şi l-a adus la Isus. Isus l-a privit şi i-a zis: „Tu eşti Simon, fiul lui Iona; tu te vei chema Chifa” (care tălmăcit înseamnă Petru).
Oare Isus încearcă să-i sugereze căci încă nu-și justifică numele? Greu de crezut, dacă ne luăm după răspunsul lui Petru, care spune căci este gata să moară pentru Isus.
Și totuși Simon, este vulnerabil. Din ucenicul curajos și devotat devine un laș fricos pentru câteva momente. Momente ce nu le va uita niciodată.
Ce a dus la această greșeală a lui Petru?
În primul rând, siguranța căci el este de neatins. Mândria căci el este puternic și nu ar putea deveni niciodată o țintă ușoara în lupta cu Satan. Nu a luat în serios pericolul la care ar putea fi expus.

Altă greșeală a lui Simon, a fost aceea căci nu a luat în serios avertismentul lui Isus și anume; Rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispită.” Se găsea într-un moment critic, într-un loc periculos iar el a omis să facă ce era mai important în acel moment și anume să ceară putere de la Dumnezeu, pentru a rămâne ferm în vremuri tulburi.

Cea mai mare greșeală a fost făcută, în momentul în care a permis neîncrederii și descurajării să pună stăpânire peste gândurile lui. Este greu să-mi imaginez un Petru care plânge și totuși Biblia ne arată căci Petru după ce a realizat cât de slab este, a plâns. Cum a putut uita atât de repede cuvintele despre iertare, despre faptul căci Isus se rugase deja pentru această clipă de slăbiciune a lui Simon și exista posibilitatea iertării!

Cel mai frumos lucru pe care-l putem învăța din această relatare biblică este căci rugăciunea lui Isus și jertfa Lui, au făcut din Simon, un om nou, un Petru așa cum Isus a dorit să devină.


Și eu și tu... avem posibilitatea de a deveni ucenici curajoși și puternici... te-ai gândit vreodată serios la lucrul acesta?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu