Înnoirea minții

Romani 12:2 Să nu vă potriviţi chipului veacului acestuia, ci să vă prefaceţi, prin înnoirea minţii voastre, ca să puteţi deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bună, plăcută şi desăvârşită.
Îmi place mult acest verset! Fără o minte reînnoită nu avem cum înțelege voia lui Dumnezeu. Motivul pentru care mulții oamenii nu-L caută pe Dumnezeu, este că se conformează ideilor veacului acestuia. Mai simplu spus, refuză să gândească singuri, să-și pună și să caute singuri răspunsuri. O minte care preia ideile veacului în care trăiește este o minte mediocră.
Dacă citești cu atenție acest verset îți dai seama că voia lui Dumnezeu este; bună, plăcută și desăvârșită. Ai tu un astfel de plan pentru viața ta? Are societatea în care trăiești așa ceva pentru tine?
Dumnezeu știe că omul este incapabil de a realiza un plan perfect pentru viața lui și de aceea s-a oferit să ne ajute.
Fiecare dintre noi are șansa la o viață bună, plăcută și desăvârșită, dar pentru aceasta trebuie să lucrăm la mintea noastră. Este nevoie de o reînnoire a minții, pentru a putea beneficia de ceea ce Dumnezeu a pregătit pentru noi.
Voia lui Dumnezeu ne este descoperită pe paginile Sfintei Scripturi. Nu ai alt mod de a cunoaște voia lui Dumnezeu, decât citind și meditând la Cuvântul lui Dumnezeu.
Pe paginile Sfintei Scripturi afli ce ar trebui sau nu ar trebui să faci. Tot acolo poți afla că nu este permis să furi, să minți, să comiți adulter... ci trebuie să trăiești în pace cu toți oamenii, să-ți iubești vrăjmașii, să-ți mărturisești păcatul și să renunți la el. Tot ce ai nevoie pentru a trăi o viață după voia lui Dumnezeu, adică o viață bună, găsești pe paginile Bibliei, nu în ziare, internet sau după cum trăiesc cei cu care societatea de azi se mândrește.
Pentru o minte reînnoită este nevoie de multă rugăciune, înțelegere a Cuvântului lui Dumnezeu, trebuie să ne săturăm mintea și inima din Cuvânt. Altfel suntem sortiți eșecului. În viața unui creștin nu ar trebui să existe cuvântul ”criză”. Dacă există acest cuvânt în viața ta, în familia ta, caută să vezi unde ai greșit pentru că nu așa ar trebui să fie viața ta.
Societatea în care trăim ar avea nevoie urgentă de o reînnoire a minții, dar cum nu avem timp de pierdut și fiecare clipă netrăită este o mare pierdere pentru fiecare dintre noi, să începem chiar din acest moment o schimbare majoră în viața noastră prin a accepta voia lui Dumnezeu pentru noi.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu