Pilda smochinului


Zile acestea în timp ce citeam pilda smochinului mi-a atras atenţia versetul din Marcu 11:13 "A zărit de departe un smochin care avea frunze şi a venit să vadă poate va găsi ceva în el. S-a apropiat de smochin, dar n-a găsit decât frunze, căci nu era încă vremea smochinelor. "
Versetul 14 este înfricoșător ”Atunci a luat cuvântul şi a zis smochinului: „În veac să nu mai mănânce nimeni rod din tine!” Pare atât de crud acest verset! Dacă nu era încă vremea smochinelor, de ce Isus a fost dezamăgit şi la blestemat? Pentru că Isus nu a venit pe pământ să ne înveţe cum să facem agricultură, sau cum să scăpăm de copacii neroditori și nu cred că a încercat să facă uz de puterea pe care o avea. Nu știu de ce titlul acestei pilde este atât de dur ”Smochinul blestemat”

Această pildă trebuia să ne învețe ceva! Ecoul ei, trebuia să ajungă până la noi!
Am rămas pe gânduri şi mă întrebam dacă Biblia este suficient de explicită să pot înţelege toate pildele, toată învăţătura cuprinsă în ea chiar și atunci când găsesc elemente din vremuri străvechi, obiceiuri, locuri, pe care nu le cunosc.
În Biblie smochinul este folosit ca și exemplu de sănatate spirituală pentru poporul Israel. Astfel am înțeles că această pildă este simbolică și ne atrage atenția că tot ce nu aduce rod, cade sub blestemul lui Dumnezeu.
Nu este suficientă o religiozitate afișată este nevoie de credința care aduce rod și poate hrăni omenirea înfometată după Cuvântul lui Dumnezeu. Dacă în viața noastră nu există rod ce fel de creștini suntem? Oare când se apropie Isus de noi, ce vede?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu