Sunteți în stare să slujiți în casa împăratului?

Pentru că ne aflăm în perioada examenelor am să dezbat puțin acest subiect în stilul meu. Am trecut prin școală, prin sistemul educațional din România de aceea îmi permit să scriu câteva gânduri. Nu este cel mai bun sau performant sistem, dar este gratuit și cei care vor cu adevărat să se instruiască pot face acest lucru relativ ușor. De ce în fiecare an, generații de elevii, eșuează când e vorba de testele finale? O spun cu multă sinceritate... lipsa de interes din partea familiei pentru copii se reflectă în rezultatele lor școlare.
Aruncați cu piatra în mine dacă vreți, dar tot înspre familie și biserică am să arăt în cazul în care un copil eșuează sau nu trece testele finale, atât timp cât este apt pentru a urma o formă de învățământ.
Pentru că abordez fiecare subiect din perspectivă creștină, pot spune că și printre creștini există o delasare dureroasă. Biserica, familia, nu dau importanța cuvenită educației. În mod normal, creștinii ar trebui să fie mereu așa cum găsim în  Deuteronomul 28:13 Domnul te va face să fii cap, nu coadă; întotdeauna vei fi sus, şi niciodată nu vei fi jos, dacă vei asculta de poruncile Domnului Dumnezeului tău pe care ţi le dau astăzi, dacă le vei păzi şi le vei împlini .
Din nefericire tot mai mulți din copiii creștinilor sunt ”coadă” și nimănui nu-i este rușine. Familia nu reacționează, Biserica nu spune nimic și astfel generații întregi sunt destinate superficialității.
Răsfoiesc deseori bloguri, siteuri creștine, dar nu găsesc nicăieri îndemnuri pentru tânăra generație cum să performeze, cum să caute înțelepciune. Biserica, se mulțumește cu faptul că tinerii frecventează programele bisericii iar restul sunt... detalii.
Părerea mea este că educația se face în familie. Școala, biserica, te învață lucruri folositoare, dar familia este cea care educă. Părinții sunt cei care trebuie să învețe copilul în fiecare etapă a vieții cum să abordeze problemele personale, problemele societății în care trăiește indiferent cât de ciudate sau absurde ar fi.
Părinții aruncă vina pe sistem în loc să-și asume eșecul. Copiii sunt responsabilitatea părinților, educația la fel. Școala nu educă, doar învață copiii despre anumite lucruri.
Vreți să nu mai fiți ”coadă”? Citiți cartea Daniel! Citiți despre Daniel, Hanania, Mişael şi Azaria!
Părinților!!!! sunt copii dumneavoastră înzestraţi cu înţelepciune în orice ramură a ştiinţei, cu minte ageră şi pricepere, în stare să slujească în casa împăratului”?
Unde  erați dumneavoastră când copiii trebuiau să învețe aceste lucruri? Cine e vinovat pentru că copilul dumneavoastră nu a devenit înțelept în orice ramură a științei?

Când rezultatele bacalaureatului 2013 au să fie publicate, câți din copiii creștinilor au să fie ”coadă”? 
Am scris aceste lucruri pentru a trage un semnal de alarmă în familiile creștine, poate la anul o să avem o altfel de generație, dacă nu... 
Părinților!!! sunteți responsabili pentru viitorul copiilor ”1 Timotei 5:8 Dacă nu poartă cineva grijă de ai lui, şi mai ales de cei din casa lui, s-a lepădat de credinţă şi este mai rău decât un necredincios. ”

Nu mai lăsați educația copiilor în seama școlii, a programelor din biserică, a internetului! Priviți în viața dumneavoastră... sunteți  în stare să slujiți în casa împăratului? Ați devenit adulți responsabili? Vă cunoașteți copiii, le acordați șansa de a fi capabili să stea în casa împăratului sau arătati cu degetul înspre alții și îi faceți vinovați pentru lipsa dumneavoastră de implicare?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu