Lumina

Ioan 12:46 Eu am venit ca să fiu o lumină în lume, pentru ca oricine crede în Mine să nu rămână în întuneric.

Îmi place acest verset pentru că mă obligă la a medita pe seama lui. Lumina este un simbol de puritate și adevăr. Lumina este importantă în viața noastră, în gândirea și purtarea noastră. Atunci de ce nu o regăsim în trăirea noastră, în societatea noastră, în relațiile noastre?
Isus, a venit în lume ca să fie o lumină și totuși în jurul nostru e mult întuneric spiritual. De ce mulți oameni trăiesc în întuneric spiritual iar viața lor este o ruină?
Trăim într-o societate coruptă, vicleană și lacomă, plină de minciună și confuzie, iar creștinii ar trebui să aducă lumina și stabilitatea. De ce nu se întâmplă acest lucru? De ce creștinii nu strălucesc în această lume?
Credința ne este slabă și ne îndepărtăm tot mai mult de sub călăuzirea Duhului Sfânt.
Este timpul să ne gândim la acest verset, să ne analizăm viața și trăirea creștină.
Să nu uităm că lumina înseamnă viață, orientare, bucurie, siguranță.
Oamenii văd faptele și trăirea noastră, iar dacă în viața noastră sau în jurul nostru este încă întuneric suntem o rușine pentru Tatăl nostru ceresc.
Să ne trăim viața în așa fel încât cei din jurul nostru să poată spune; ”pe bună dreptate este un copil a lui Dumnezeu, pentru că în vorbire, fapte, gândire, radiază ceva din lumina lui Dumnezeu”.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu