Libertate

Dumnezeu vrea ca noi să trăim liberi, acesta a fost și motivul pentru care a trimis pe Fiul Său să ne elibereze de sub robia păcatului.
Atunci când trăiești mult timp în robie ești obișnuit cu constrângerile și frica. Dacă privim în viața noastră de zi cu zi, ne putem da seama cât de greu este să-ți trăiești libertatea.
Ca popor am experimentat asta. După căderea regimului comunist din România, oamenii nu și-au înțeles libertatea, încă ducem cu noi lanțurile robiei, ale fricii. Ca popor am avut șansa să ne trăim libertatea dar nu am știut cum. Prima lecție a libertății a fost legalizarea avortului. Am fost învățați să simțim gustul sângelui nevinovat și de peste 20 de ani de când ne trăim ”libertatea” ucidem destine, vieți, idealuri, vise.Tot ce era rău și murdar a început să-și facă loc în viețile și societatea noastră. Suntem liberi și totuși trăim ca și robi.
Hristos ne-a eliberat pe noi de sub robie și totuși nu trăim adevărata libertate. Ne construim singuri ziduri, închisori, trăim în frică și constrângeri, prejudecăți și îndoială, concepții spirituale greșite.
E timpul să facem o evaluare în viața noastră... suntem cu adevărat liberi? Știm ce înseamnă adevărata libertate în Hristos?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu