Timpul potrivit

O întrebare nu mi-a dat pace în ultimul timp; când ar trebui să vorbim copiilor despre moartea și învierea lui Isus?
Tot mai multe voci se ridică și spun, că a vorbi copiilor despre răstignire sau a viziona filme ori imagini cu chinurile de care Isus a avut parte, ar provoca traume copiilor cu vârste foarte mici.
Care este vârsta potrivită când aceste lucruri ar trebui cunoscute de către copii? Am dat o căutare pe internet, prin blogosfera creștină dar nu am găsit discuții, dezbateri pe un astfel de subiect.
Vreau să mă fac înțeleasă încă de la început... nu sunt împotriva psihologilor, nu sunt împotriva educației creștine începând cu vârste fragede, vreau să lămuresc cât de cât acest subiect.

Consider că ar trebui să vorbim copiilor despre Isus, încă de la o vârstă fragedă.
Cele mai consistente întrebări, cea mai mare curiozitate se află în mintea unui copil la vârsta cea mai fragedă. Familia este responsabilă pentru a da răspunsurile potrivite la această vârstă, pentru că în adolescență copiii tind să caute răspunsurile în afara familiei.
Fiecare familie, trebuie să cunoască când este momentul potrivit pentru a vorbi copiilor despre Isus. Educația religioasă începe din familie. Este bună  învățătura de la școala duminicală, de la biserică, dar baza trebuie pusă de către familie. Dacă sărim peste această etapă, copiii  noștri nu vor ști niciodată să deosebească adevărul biblic de minciună sau de povești inventate de către oameni.

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu